راهنمای جامع انواع دستکش پزشکی یکبار مصرف

راهنمای خرید دستکش پزشکی

دستکش‌های پزشکی را می‌توان در دو گروه معاینه و جراحی تقسیم‌بندی کرد. البته مواد اولیه گوناگونی در تولید انواع دستکش‌های پزشکی استفاده می‌شوند. به طور کلی دستکش‌های پزشکی یکبار مصرف هستند. پزشکان، پرستاران، کارکنان آزمایشگاه‌ها، دندانپزشکان و … از جمله بیشترین استفاده‌کنندگان از این دستکش‌ها به حساب می‌آیند. دستکش‌های پزشکی از انتقال بیماری‌ها و ویروس‌ها به بدن افراد جلوگیری می‌کنند. فروشگاه اینترنتی اول طب انواع و اقسام دستکش پزشکی را برای عرضه در اختیار شما عزیزان قرار می‌دهد. برای آشنایی با ویژگی‌های انواع این دستکش‌ها تا پایان با ما همراه باشید.

انواع دستکی پزشکی

دستکش‌های یکبار مصرف معمولا از جنس لاتکس تولید می‌شوند؛ اما به تجربه ثابت شده است که این ماده در بسیاری از مواقع باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک در بدن انسان می‌شود. همین موضوع باعث شده است که دستکش‌های مختلفی برای استفاده پزشکان تولید شوند که هر کدام ویژگی‌های منحصربه‌فردی دارند. از جمله مهم‌ترین انواع دستکش‌های پزشکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

دستکش جراحی

جراحان باید از دستکش‌های یکبار مصرف مخصوص استفاده کنند. به همین دلیل معمولا دستکش‌ جراحی به صورت استریل تولید می‌شود. به این دلیل که سروکار جراحان با اعضای داخلی بدن افراد است و نباید از دستکش‌های غیر استریل برای اقدامات خود استفاده کنند. در طول یک عمل جراحی ممکن است که پزشک مجبور به تعویض چند باره دستکش‌های خود شود. به همین دلیل معمولا این دستکش‌ها به صورت جعبه‌ای در اتاق عمل وجود دارند.

دستکش لاتکس

یکی از پرکاربردترین مواد اولیه مورد استفاده در تولید دستکش‌های پزشکی، لاتکس است. لاتکس معمولا به صورت پودری در دسترس است. انواع دستکش‌ لاتکس از انعطاف پذیری و دوام بالایی برخوردار هستند. همچنین خیلی راحت با سایز دست افراد تطابق پیدا می‌کنند. به همین دلیل خیلی از جراحان استفاده از دستکش‌های لاتکس را ترجیح می‌دهند.

البته یک مشکل بزرگ برای دستکش‌های لاتکس وجود دارد. این ماده در تماس با پوست بدن برخی از افراد حساسیت ایجاد می‌کند. در نتیجه اگر با استفاده از این دستکش‌ها مشکلات آلرژیک برای شما به وجود آمد، به سراغ دستکش‌های دیگر بروید.

دستکش نایلونی

دستکش نایلونی یکی دیگر از انواع یکبار مصرف دستکش‌های پزشکی است. این نوع دستکش‌ها معمولا در مطب‌ها به خصوص در زمان معاینات پزشکی استفاده می‌شوند. دستکش‌های نایلونی حساسیت‌زا نیستند و در عین حال در برابر انتقال آلودگی تا حد زیادی مقاومت می‌کنند. کاربرد دستکش‌های نایلونی محدود به مصارف پزشکی نیست. بلکه در بسیاری از کسب‌وکارها و منازل نیز از این دستکش‌ها استفاده می‌شود. دستکش‌های نایلونی معمولا بر پایه نوعی پلیمر با نام پلی اتیلن تولید می‌شوند.

دستکش لاتکس

دستکش نیتریل

نیتریل نوعی ماده لاستیکی مصنوعی است که از ترکیب بوتادین و اکریلونیتریل ساخته شده است. این ماده پلیمری در برابر تغییرات دما مقاومت زیادی دارد. به علاوه اینکه دوام و استحکام آن نیز بسیار بالاست و به راحتی سوراخ نمی‌شود. نیتریل حساسیت زا هم نیست و به همین دلیل یک ماده عالی برای ساخت دستکش‌های جراحی به حساب می‌آید.

کارکنان در بسیاری از مراکز بهداشتی و حتی کارخانه‌های تولیدکننده محصولات غذایی نیز از دستکش‌های نیتریل استفاده می‌کنند. دستکش‌های نیتریل در مقایسه با دستکش‌های وینیل در برابر مواد شیمیایی مقاومت بیشتری از خود نشان می‌دهند.

دستکش‌ نیتریل در رنگ‌های مختلفی تولید می‌شود. به عنوان مثال معمولا از رنگ آبی آن‌ها برای عمل‌های جراحی استفاده می‌شود. هر چند که تغییر رنگ این دستکش‌ها هیچ تاثیر در ویژگی‌هایشان ندارد. صرفا به این دلیل رنگ آبی ترجیح داده می‌شود که در صورت سوراخ شدن خیلی راحت‌تر می‌توان متوجه شد. نکته مهم دیگر این است که نیتریل در تماس با استون در آن حل می‌شود.

دستکش وینیل

اگر پوست شما نسبت به لاتکس حساسیت دارد، می‌توانید از دستکش وینیل به عنوان جایگزین مناسب استفاده کنید. دستکش‌های وینیل در ردیف دستکش‌های درجه یک و یکبار مصرف پزشکی قرار دارند. قیمت آن‌ها مقرون به صرفه است. مهم‌ترین ایرادی که به دستکش‌های وینیل وارد می‌شود، انعطاف‌پذیری پایین آن‌هاست. به همین دلیل احتمال آسیب دیدگی و پاره شدن آن‌ها زیاد است.

به علاوه اینکه در تماس با مواد شیمیایی مقاومت خیلی زیادی از خود نشان نمی‌دهند. مجموعه این محدودیت‌ها باعث شده تا پزشکان از دستکش‌های وینیل صرفا برای کاربردهای معاینه استفاده می‌کنند و برای جراحی به سراغ دستکش‌های دیگری مانند وینیل می‌روند.

تفاوت دستکش جراحی و معاینه چیست؟

بدیهی است که حساسیت جراحی به دلیل تماس مستقیم دست با اعضای داخلی و خارجی بدن بیمار در مقایسه با معاینه بیشتر است. به همین دلیل استانداردهای سخت‌گیرانه‌تری برای تولید انواع دستکش جراحی در نظر گرفته می‌شود. برای معاینه معمولا از دستکش‌های وینیل استفاده می‌شود که شرایط عمومی مناسبی دارند.

اما در خصوص دستکش‌های جراحی باید حتما به سراغ گزینه‌های استریل رفت. البته با توجه به نوع عمل جراحی، شدت حساسیت در انتخاب دستکش‌ها نیز متفاوت است. به هیچ عنوان از مواد اولیه پودری در تولید دستکش‌های جراحی استفاده نمی‌شود. این در حالی است که چنین محدودیتی برای دستکش‌های معاینه وجود ندارد.

انواع دستکش پزشکی

نکات خرید انواع دستکش پزشکی

در زمان خرید دستکش پزشکی یکبار مصرف به خصوص دستکش‌های جراحی توصیه می‌کنیم که حتما نکات زیر را مد نظر قرار دهید.

  • مواد اولیه مورد استفاده در تولید دستکش‌ها و همچنین خصوصیات آن‌ها را به دقت بررسی کنید.
  • دستکش‌هایی با انعطاف‌پذیری بالا خیلی راحت‌تر از سوی پزشکان مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • دستکش‌ها باید مقاومت بالایی در برابر پارگی و سوراخ شدن از خود نشان دهند. (جالب است بدانید که بسیاری از پزشکان ترجیح می‌دهند تا از دو دستکش روی هم استفاده کنند تا خطر پارگی آن‌ها به حداقل برسد)
  • دستکش‌ها باید تا بالای مچ دست افراد به راحتی کشیده شوند.

خرید اینترنتی انواع دستکش پزشکی در اول طب

آنچه باید در زمان خرید دستکش پزشکی بدانید را بررسی کردیم. توصیه می‌کنیم که حتما خرید خود را از مراکز معتبر انجام دهید که محصولات خود را مطابق با ضوابط استاندارد تولید کرده و در اختیار مشتریان قرار می‌دهند. فروشگاه اینترنتی تجهیزات پزشکی اول طب انواع دستکش‌های معاینه و جراحی را برای عرضه در اختیار شما مشتریان عزیز قرار داده است.

کلیه محصولات عرضه شده در فروشگاه اول طب توسط واحد کنترل کیفیت متخصص مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. به همین دلیل اول طب سلامت و اصالت تمام محصولات از جمله دستکش‌های پزشکی را به طور کامل تضمین می‌کند. برای سفارش انواع دستکش‌های پزشکی در تیراژ مختلف می‌توانید از طریق فروشگاه آنلاین اول طب سفارشات‌تان را در کوتاه‌ترین زمان ممکن تحویل بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *